问题 阅读理解
Holidays
The Snowdonia
Center
The Snowdonia Center for young mountain climbers has a mountain climbing lesson. The beginners’ costs are £57 for a week, including food and rooms. Equipment is included except walking shoes, which can be hired (租用) at a low cost. You must be in good health.
The Canary Islands
It’s a good idea to go to the Canary Islands to enjoy the winter sunshine. An interesting activity of visitors to the Canary Islands is surfing. You can also see lots of wild animals, or enjoy swimming with the sea lions.
The Alpha Resort Tomamu
The ice hotel is in Japan. Its dining room,  bedroom and bathroom are made out of ice. It provides dinner served on an ice plate. You can take your ice glass to the ice bar or the ice café. The hotel experience costs $242 per person.
小题1:If you’re interested in mountain climbing, you can go to    .
A.the Snowdonia Centre B.the Canary Islands
C.the Young Climbers’ CentreD.the Alpha Resort Tomamu
小题2:At the Snowdonia Centre, the beginners’ costs include   .
A.enjoying the winter sunshineB.walking shoes
C.food and roomsD.food and walking shoes
小题3:What can’t you enjoy on the Canary Islands?
A.Swimming with the sea lions.B.Surfing.
C.Watching wild animals.D.Having a sports lesson.
小题4:The Alpha Resort Tomamu is    .
A.a cinemaB.an ice hotelC.a museum D.an ice cream shop
小题5:Tony wants to visit the Alpha Resort Tomamu with his friend Tom. How much will they need to pay?
A.£57. B.$242.C.$57. D.$484.
答案

小题1:A

小题2:C

小题3:D

小题4:B

小题5:D

题目分析:这篇短文包括了三个度假地方的信息。Snowdonia中心有年轻人的攀登课程;Canary岛上可以冲浪、游泳和观看野生动物等活动;日本的冰宾馆Alpha Resort Tomamu可以由冰块构成,人们可以享用冰咖啡等。

小题1:细节理解题。根据文中内容The Snowdonia Center for young mountain climbers has a mountain climbing lesson. Snowdonia中心有针对年轻攀登爱好者的课程。故选A。

小题2:细节理解题。根据文中内容The beginners’ costs are £57 for a week, including food and rooms初学者每周费用为57英镑,包括食物和房间;故选C。

小题3:细节理解题。根据文中第二部分内容得知,这个小岛上可以和海狮一起游泳,可以冲浪和观看野生动物,但没有运动课程,故选D。

小题4:细节理解题。根据文中内容The ice hotel is in Japan.日本的冰宾馆,故选B。

小题5:判断推理题。根据文中内容The hotel experience costs $242 per person.这个宾馆每人消费242元。题中两人就是484元,故选D。

单项选择题
判断题