问题 阅读理解

Four-bedroom house for sale
This house is on a quiet street only a few meters from the beach. It has a wonderful view of the sea and would suit a family or an investor(投资者). There are many international cafes and restaurants nearby, and it is only a short walk to the stores. It’s near the bus stops. The house has two floors. On the first floor there is a modern kitchen, a large sitting room, a dining room, and a bathroom. On the second floor you will find four bedrooms. There are also two bathrooms. There is also a swimming pool and a beautiful garden around the house.
Please telephone Jim Watson at 014-735-8383.
One –bedroom apartment(公寓) for sale
This apartment is on the top floor of a six–floor building and has a wonderful view of the city. There is a big park near the building. It is near the centre of the city. It will be a good home for a young couple(夫妻). The apartment is freshly painted. A modern kitchen and a tidy bathroom make it very comfortable. The owners need money, so they are eager to sell it. Call Julie Kelly at 014-735-8484 for more information.
小题1:There are ___________bedrooms on the second floor of the house.
A.fourB.fiveC.sixD.seven
小题2: Which is NOT true about the house?
A.It has a garden around it.B.It is by the beach.
C.It is in a busy street.D.It is large.
小题3:Which is true about the apartment?
A.It is good for a big family.B.It is in a city.
C.It is in an old building.D.It has a beautiful garden.
小题4:. If you want to see the house, how could you see inside of it?
A.Call Jim and he will show you.
B.Ask people living there to show you.
C.Go there. The door is open.
D.You can only see pictures.
小题5: What does the word “eager” mean?
A.谨慎的B.无所谓的C.缓慢的D.急切的
答案

小题1:A

小题2:C

小题3:B

小题4:A

小题5:D

题目分析:这篇短文主要介绍了两种要买的房子,一种带有四个卧室,一个花园,一个游泳池,离沙滩近。另一个只有一个卧室,在市区,新装修的。

小题1:细节理解题。根据短文第一段On the second floor you will find four bedrooms.,故选A

小题2:细节理解题。根据第一段This house is on a quiet street only a few meters from the beach故选C。

小题3:推理判断题。根据第二段This apartment is on the top floor of a six–floor building and has a wonderful view of the city.描述,可知公寓在市里。故选B

小题4:细节理解题。根据联系人Please telephone Jim Watson at 014-735-8383.故选A

小题5:词义猜测题。根据The owners need money, so they are eager to sell it.主人需要钱,所以他们急于买了公寓,故选D

判断题
单项选择题