问题 单项选择题 A1型题

治疗肝性脑病的抗帕金森药是()。

A.左旋多巴

B.苯海索

C.溴隐亭

D.金刚烷胺

E.司来吉兰

答案

参考答案:A

解析:左旋多巴是用于治疗肝性脑病的抗帕金森药。苯海索用于治疗震颤麻痹、脑炎后或动脉硬化引起的震颤麻痹;溴隐亭用于抗震颤麻痹;金刚烷胺用于治疗原发性帕金林病、脑炎后的帕金森综合征、药物诱发的锥体外系反应、一氧化碳中毒后帕金森综合征及老年人合并有脑动脉硬化的帕金森综合征;司来吉兰与多巴胺相似。故本题选A。

阅读理解

阅读理解。

     Friend is better than fortune. Friend is worse than poison in some cases. The two sentences above

are opposite and seem to be unreasonable but they can be explained as follows: the first refers to all

good friends who drive us towards good while the second all bad ones who lead us to wrong ways.

     My ideal(理想的) friend is of course a good friend whose goodness is shown below-he has no

bad likings, such as smoking and drinking. He lives in frugality(节俭). He studies hard so as not to

waste his golden time. At home he honors his parents and loves his brothers; at school he respects

his teachers and shares feelings of his classmates. He treats those truly who are true to him. In a word,

he has all the good characters better than mine. I can follow him as a model. With his help I am free

from all difficulties,

     Indeed, if I have such a person as my friend, I shall never fear difficulty and I shall never know the

existence of the word "failure".

1. This passage tells us _      _  .   

A. how to make friends with others          

B. how the writer' s friend helps him

C. what kind of person the writer's friend is    

D what kind of person we should make friends with

2. An ideal friend means           .

A. a true friend  

B. a false friend  

C. an imaginary friend  

D. an excellent friend

3. From the passage we can learn that             .    

A. the writer and his ideal friend have a lot to learn from each other

B. the writer has a lot to learn from his ideal friend

C. the writer's ideal friend has a lot to learn from him

D. the writer has only a little to learn from his ideal friend

4. From the second paragraph, we can infer the writer is sure that              .

A. nothing cannot be done with friend          

B. only the first sentence is reasonable

C. he who does not smoke or drink must be a good friend

D. good friends should always help each other

单项选择题