问题
单项选择题
下列合同中,不适用我国《合同法》调整的是()。
A.融资租赁合同
B.收养合同
C.财产赠与合同
D.借款合同
答案
参考答案:B
解析:本题考核点是《合同法》的调整范围。我国《合同法》中所指的合同,是平等主体的自然人、法人、其他组织之间设立、变更、终止民事权利义务关系的协议。而同属民事法律领域的婚姻、收养、监护等有关身份关系的协议,以及其他法律性质的协议,适用其他法律的规定。
下列合同中,不适用我国《合同法》调整的是()。
A.融资租赁合同
B.收养合同
C.财产赠与合同
D.借款合同
参考答案:B
解析:本题考核点是《合同法》的调整范围。我国《合同法》中所指的合同,是平等主体的自然人、法人、其他组织之间设立、变更、终止民事权利义务关系的协议。而同属民事法律领域的婚姻、收养、监护等有关身份关系的协议,以及其他法律性质的协议,适用其他法律的规定。
阅读理解. |
Dear editor, I live in a beautiful city. Many visitors come to my city. There are so many colorful peacocks here. The peacocks mostly live on the grassland of Dongfeng Square. They are given food freely by visitors. They usually throw food to them, and don't think about at all whether the fool is right or not. Some of the peacocks became ill, some even died after eating the bad food given by the visitors. I'm sure most of the visitors who throw food to the peacocks really like the birds, but don't realize that they may be doing them harm. The visitors should be told that what they have done is very harmful to the birds, and this kind of thing must be stopped. Perhaps we can build some small shops beside Dongfeng Square to sell peacock food. For us every person, it is our duty to give morelove to these beautiful birds and to look after, them carefully. Yours , Sun Yan |
1. Many visitors came to the writer's city to . |
A. do some shopping B. see beautiful peacocks C. throw them some bad food D. eat nice food |
2. Some peacocks became ill and died because some visitors . |
A. didn't give them any food B. gave them too much food C. threw them some bad food D.loved them and played with them |
3. Some shops can be built beside Dongfeng Square so that they may . |
A. sell food for visitors |
4. From the passage we know people should . |
A. live and play with the birds B. stop the birds from eating too much C.give right food to the birds D. give more food to the birds |
5. We can guess the writer of the letter, Sun Yan, may be a . |
A. visitor B.shopkeeper C.doctor D.student |