问题 单项选择题

甲市仲裁委员会就A公司与B公司合同纠纷一案作出裁定,裁定A公司返还B公司三合板材1000张。A公司拒绝履行裁决。于是B公司先后向A公司住所地甲市乙区和A公司三合板仓库所在地的甲市丙区法院申请执行。本案应由哪一个法院执行

A.甲市乙区

B.甲市丙区

C.乙区和丙区共同管辖

D.甲市中级人民法院管辖

答案

参考答案:A

解析:《民诉意见》第256条:"民事诉讼法第二百零七条第二款规定的由人民法院执行的其他法律文书,包括仲裁裁决书、公证债权文书。   其他法律文书由被执行人住所地或者被执行人的财产所在地人民法院执行;当事人分别向上述人民法院申请执行的,由最先接受申请的人民法院执行。"依此,甲市乙区和甲市丙区都有管辖权,但因为甲市乙区先接受了申请,所以本仲裁裁决的执行应由甲市乙区来执行。

判断题
阅读理解

[1] The health of our children and young people matters to us, and it matters to them. We should help them understand what makes and keeps them healthy and what to do when they have worries, are not feeling so good, or are simply ill.

[2] While health promotion, the process of enabling people to manage and improve their own health, plays a key role. a key significant and early point of private contact with health services for a teenager is their GP. While GPs continue to improve in terms of their confidence and ability to make a child patient feel comfortable, it is not yet a guaranteed good experience for teenagers—they may not always           while talking to a doctor and some express feeling embarrassed while seeking advice from their GP

[3] Thus, two changes are required  Firstly, better professional development. GPs do have some training in child development but it is not enough After all, learning how to talk to 12-18 year olds, and even more importantly, how to listen to what they have to say and encourage them to speak up; and to be confident that they understand what is said to them before they leave, takes time Secondly, we can include young people as the "teachers" here to help GPs learn how to interact effectively with their younger patients. GPs would benefit from feedback about their manners, the quality and simplicity of their communication and their way of explaining treatments and next steps - going beyond theory to learning by doing.

[4] In addition. children and young people are those with the time and energy to put into making our communities healthy. As enthusiastic learners, teenagers contribute through voluntary activities far more than adults and are deeply interested in the health services. And in doing so they are able to educate themselves in ways which can change lives.

小题1:What's the author's purpose of writing this passage? (no more than 15 words )

小题2:Fill in the blank in Paragraph 2 with proper words. (no more than 3 words)

小题3:What's the meaning of the underlined word "interact" in Paragraph 3? (no more than 3 words)

小题4:Complete the following statement according to Paragraph 4. (no more than 5 words)

Young people can make contributions to the health services by_______    ____.

小题5:Du you think teenagers should participate in the health services? State your reasons.(no more than 20 words)