问题 单项选择题

处于成长阶段的行业,产品价格____,利润为____。()

A.下降;负值

B.下降;正值

C.上升;正值

D.上升;负值

答案

参考答案:B

解析:处于成长阶段的行业,产品价格下降的同时产品质量却取得了明显提高,销售大幅增长。由于销售大幅提高、规模经济的效应和生产效率的提升,利润转变成正值。【专家点拨】根据行业发展各阶段的特点,主要是分为启动或初级阶段、成长阶段、成熟阶段、衰退阶段。每个阶段都有各自显著的特点,虽然本题是考查了关于成长阶段的特点,但是对于其他几个阶段的特点考生同样要掌握。

完形填空

阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意问题后的词数要求)。

[1]There is a sign in the subway that explains New York completely. “NYC: tolerant of your beliefs, judgmental of your shoes.” We are open to many walks of life, but your shoes … well, that’s another story. Researchers at the University of Kansas say that people can accurately judge 30 percent of a stranger’s personality simply by looking at the person’s shoes.

[2]The study involved volunteers filling out a personality questionnaire and providing photos of            ______that they most frequently wear. Then 63 students looked at the photos and were able to accurately guess the volunteers’ gender, age, social status, and even whether the owner was extrovert or introvert, liberal or conservative, and their degree of emotional stability and openness.

[3]Here are some interesting findings from the study. Practical and functional shoes generally belong to agreeable people. Ankle boots belong to those with more aggressive personalities. Uncomfortable looking shoes are usually worn by those with calm personalities. Those who are most worried about their relationships wear brand new or well-kept shoes. This is because they are worried about what others think of their appearance. Liberals wear less expensive shoes. The more boring the shoes are, the harder it is for the owner to form relationships. This is because he doesn’t care about what others think of his appearance.

[4] “Shoes convey a thin but useful slice of information about their wearers,” the researchers of the study said. “Shoes serve a practical purpose, and also serve as non-verbal cues with symbolic messages. People tend to pay attention to the shoes they and others wear.”

[5] The researchers noted that some people would choose shoe styles to hide their actual personality traits, but they also noted that volunteers were likely to be unaware that their footwear choices were revealing deep insights into their personalities.

小题1:What is the main idea of the text? (no more than 9 words)

                                                                                  

小题2:What type of shoes do agreeable people favor according to this text? (no more than 5 words)

                                                                                  

小题3:What can you know about a person if he often wears brand new or well-kept shoes according to this text? (no more than 10 words)

                                                                                  

小题4:Fill in the blank in Paragraph 2 with proper words. (no more than 3 words)

                                                                                  

小题5:What does the word “they” (Line2, Paragraph 5) probably refer to? (no more than 6 words)

                                                                               

单项选择题